nieuws

Te kleine karpers mogen hun rondjes blijven zwemmen in visvijver Koperen Plas

De Koperen Hoogte
De Koperen Hoogte
Ondernemer Hennie van der Most hoeft niet aan de slag met het wegvangen van kleine karpertjes uit de Koperen Plas. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat de exploitant van de visvijver bij De Koperen Hoogte in Nieuwleusen had aangespannen tegen eigenaar Van der Most.   Â
Van der Most, eigenaar van De Koperen Hoogte, heeft een samenwerkingsovereenkomst met Elshof Consult BV uit Zwolle dat de Koperen Plas als professionele visvijver zou exploiteren. De Koperen Plas zou speciaal worden voorzien van extra grote karpers, omdat de karpervisserij commercieel interessant is. Karpervissers zouden bereid zijn om geld te betalen als zij in De Koperen Plas zeer grote karpers kunnen vangen.
Zakenman plompte te kleine karper in de plas
Elshof Consult is van mening dat Van der Most, die de Koperen Plas zou voorzien van de nodige vis, de afspraken niet is nagekomen. De zakenman heeft te veel en te kleine karpers in de vijver geplompt. Daar zijn de hengelaars niet in geïnteresseerd. De klanten blijven ook weg.       
Beide partijen kregen een zakelijk meningsverschil over de gevolgde strategie, die voor de rechtbank in Zwolle werd uitgevochten. De rechter kwam tot het oordeel dat in de samenwerkingsovereenkomst tussen Van de Most en Elshof onvoldoende duidelijk is wat ieders rechten en plichten zijn. Het is volgens de rechter niet na te gaan hoe er in deze kwestie gehandeld had moet worden door de ene of de andere partij.      

Wegvangen van te kleine karper is ondoenlijk

Conclusie: de eis van de exploitant dat alle te kleine karpers weer uit de Koperen Plas moeten worden gehaald kan niet worden toegewezen. Het is volgens de rechter boven onmogelijk om vast te stellen om welke en hoeveel karpers het gaat. Bovendien is het ondoenlijk om te controleren of het wegvangen van alle kleine karpers uit de voormalige zandwinningsput langs de A28 wel lukt als de vordering wordt toegewezen.    

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.