nieuws

Geen sloop maar woningen in het oude schoolgebouw Van Heutszkazerne in Kampen

Woningen in oude school Van Heutszkazerne Kampen
Woningen in oude school Van Heutszkazerne Kampen
In het schoolgebouw van de Van Heutszkazerne in Kampen komen loftwoningen. De voormalige school wordt dus niet gesloopt, een lot dat het gebouw een aantal jaren leek te krijgen.
De afgelopen jaren is onderzoek gedaan naar alternatieven voor de sloop. Het realiseren van grote loftwoningen is uiteindelijk het beste plan. Met deze oplossing blijft het karakter van het gebouw bewaard. Met een subsidie van vierhonderdduizend euro van de gemeente Kampen is de herbestemming ook haalbaar. 
"Het college van B&W van Kampen is blij met deze uitkomst waardoor er nu een passende oplossing is gevonden voor het gebouw", zegt wethouder Martin Ekker. Naast subsidie van de gemeente komt er ook geld van onder meer de BankGiro Loterij om het cultureel erfgoed te restaureren.

Overdracht aan nieuwe eigenaar na de zomer

BOEi, de nieuwe eigenaar van het gebouw, en woningcorporatie deltaWonen zijn blij met het plan. Ze verwachten dat de overdracht van het pand na deze zomer kan plaatsvinden.
De school, gebouwd in 1874, werd gebruikt als onderwijslocatie voor onder meer (onder-)officieren. Van 1939 tot 1973 was de Militaire Geneeskundige Dienst er gevestigd. Daarna vertrokken de militairen uit het gebouw. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.