nieuws

Europees 'lintje' in azc Azelo uitgereikt aan Vluchtelingenwerk Nederland

Uit handen van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik heeft vluchtelingenwerk Nederland in het azc Azelo de Prijs van de Europese Burger ontvangen.
De prijs wordt ieder jaar toegekend aan 50 personen of organisaties die zich hebben ingezet voor Europese samenwerking of de verdediging van de waarden uit het EU-Handvest van de Grondrechten. 

Nominatie door Annie Schreijer

Annie Schreijer-Pierik nomineerde de organisatie Vluchtelingenwerk Nederland namens het Europees Parlement. De organisatie krijgt de prijs vanwege haar hulp aan politieke en oorlogsvluchtelingen in Nederland. Ze zijn ook actief om de Nederlandse burger bewust te maken van het lot van de vluchtelingen.
Directeur Dorine Manson van Vluchtelingenwerk Nederland is blij met de prijs. "Het is een grote waardering en een eer voor alle 13.000 vrijwilligers",zegt Manson.
Arie van Harten in één van de vrijwilligers die al vanaf het begin in 1993 bij Vluchtelingenwerk betrokken was. "In het begin hadden we een kantoor zo groot als een bezemkast, en nu hebben wij een echt mooi kantoor in het azc. Er is veel veranderd".

Prijsuitreiking in Azelo

Dat de uitreiking in het azc Azelo plaatsvind is niet toevallig. Annie Schreijer-Pierik stond zelf mede aan de basis van het azc Azelo toen ze nog gemeenteraadslid was voor de gemeente Ambt Delden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.