nieuws

Crowdfunding moet Hardenberg een nieuw ziekenhuis opleveren

Het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg moet mede gefinancierd worden door crowdfunding. Bestuursvoorzitter Janssen hoopt op deze manier enkele miljoenen op te halen.
Sinds Henri Janssen, ervaren ziekenhuisbestuurder en registeraccountant, het huidige Röpcke-Zweers ziekenhuis bestuurt is het afgelopen met de financiële verliezen.
Daarom is nu een intentieovereenkomst getekend tussen ziekenhuis, bouwers en gemeente om het veertig jaar oude pand te vervangen. 
Voor de plannen is 55 miljoen nodig en dat is veel geld. Daarom is Janssen creatief geweest. 

Bouwers en leveranciers betalen mee

De bouwcombinatie Dura Vermeer en VolkerWessels investeren zelf in het ziekenhuis. Daarnaast wordt van medisch specialisten en de leveranciers ook verwacht dat ze investeren.
Maar daarmee is het nieuwe ziekenhuis er nog niet. 

Met de pet rond in regio

Voor de rest van het geld wil bestuursvoorzitter Janssen met de pet rond. Via zogenaamde crowdfunding moet de rest van het geld opgehaald worden.
Janssen verwacht dat regionale investeerders en belanghebbenden enkele miljoenen op zullen brengen door obligaties in het ziekenhuis te kopen.

Bouw is "99 procent zeker"

Nieuwbouw van het ziekenhuis is al vaker stukgelopen op het geld, maar Janssen gaat er nu vanuit dat de bouw voor "99 procent zeker" doorgaat.
Als het financieel mis dreigt te gaan kan Hardenberg zelf volgens burgemeester Snijders ook nog bijdragen.
In 2017 moet de eerste schop de grond in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.