nieuws

De Graafschap verliest kort geding en speelt definitief niet in de Eredivisie

Archieffoto
Archieffoto
De Graafschap speelt komend seizoen definitief niet in de Eredivisie. Dat heeft de rechter bepaald.Â
De club uit Doetinchem degradeerde in eerste instantie naar de Jupiler League na de verloren play off-finale tegen Go Ahead Eagles. Maar door de problemen bij FC Twente, leek er toch een plekje in de Eredivisie te zijn voor De Graafschap. 
FC Twente vocht de degradatie echter aan en werd op 17 juni alsnog in het gelijk gesteld door de beroepscommissie van de KNVB. De tukkers behielden daarmee hun plek in de Eredivisie, wat voor de Graafschap een definitieve degradatie betekende. 
De club uit Doetinchem ging daar niet mee akkoord en stelde bij de rechter te zijn benadeeld door 'wanbeleid' van de KNVB. De Graafschap wilde daarom als negentiende club worden toegelaten aan de Eredivisie. 
De rechter oordeelt nu dat het 'praktisch onuitvoerbaar' is om in drie weken tijd een nieuw competitieprogramma in elkaar te zetten. Daarnaast heeft het toevoegen van een club aan de competitie ook gevolgen voor live-registraties en bijvoorbeeld gemeenten en de politie. 
Het verzoek van De Graafschap is daarom afgewezen. Dat betekent dat De Graafschap op 5 augustus aan een seizoen in de eerste divisie begint. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.