nieuws

Stefan Thesker tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

De komst van Stefan Thesker naar FC Twente is definitief. De 25-jarige Duitse verdediger, die het afgelopen half jaar op huurbasis overkwam van Greuther Fürth, maakt nu definitief de overstap naar De Grolsch Veste. Thesker tekent een contract voor drie seizoenen.
Hij was al mee op trainingskamp in Herzlake, waar FC Twente zich deze week voorbereidt op de competitie. Thesker is aangetrokken als centrale verdediger. 

Leider
"Ik ben heel blij dat ik kan blijven bij FC Twente", begint hij. "Dat is altijd mijn intentie geweest. In het half jaar dat ik hier heb gespeeld heb ik ontzettend veel meegemaakt, ook op persoonlijk vlak (bij Thesker werd een tumor verwijderd red.). Het was fijn om maandag weer bij de selectie aan te sluiten. Met mijn ervaring wil ik bij FC Twente graag een leidersrol op me nemen."

Symbool

FC Twente is blij dat ze Thesker hebben weten te behouden, laat Ted van Leeuwen weten. "Hij heeft vorig seizoen laten zien centraal achterin en op de backpositie een aanwinst voor onze defensie te zijn. Stefan is wat mij betreft de verbeelding van FC Twente. Wat hem is overkomen, hoe hij daarmee is omgegaan en zich heeft teruggeknokt, staat symbool voor het FC Twente van nu."

Oude nest

Stefan Thesker, afkomstig uit het Duitse Ahaus, is een bekende van de club. Hij doorliep de Voetbalacademie tot aan Jong FC Twente. In 2010 vervolgde Thesker zijn carrière bij Fortuna Sittard om vervolgens de overstap te maken naar de Duitse competitie. Van 2011 tot 2014 speelde hij voor achtereenvolgens 1899 Hoffenheim, Hannover 96 en Greuther Fürth. Afgelopen half jaar speelde Thesker acht wedstrijden voor FC Twente en scoorde hij twee keer in de thuiswedstrijd tegen AZ.
Eerder deze week spraken wij al met Thesker tijdens het trainingskamp, toen de handtekening nog moest worden gezet. Verder een uitgebreid verslag van het trainingskamp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.