nieuws

Docent Bonhoeffer College Enschede veroordeeld voor aanranding van leerling

Een docent van het Bonhoeffer College in Enschede moet vrezen voor z'n baan door zijn veroordeling voor een zedendelict.
De rechtbank acht bewezen dat de 32-jarige leraar vorig jaar april tijdens het inhalen van een toets een 17-jarige leerlinge heeft gezoend en gemasseerd. Hij kreeg een taakstraf van 80 uur opgelegd. Volgens de rechtbank is sprake van een ernstige zaak vanwege de gezagsverhouding binnen het onderwijs tussen leraar en leerlinge. 

Nekmassage en zoenen in de lift

Behalve de nekmassage en de zoen, heeft de leerkracht de leerlinge ook bevoordeeld tijdens de inhaaltoets. Als het voorval uitkomt nadat zij een 6,5 heeft gekregen, zet de directie van de school de leerkracht kort op non-actief. Inmiddels is de man weer aan het werk. Door de veroordeling is de kans groot dat hij z'n baan verliest omdat hij geen verklaring van goed gedrag meer kan krijgen.
De raadsvrouw van de docent denkt dat de kans groot is dat de docent in hoger beroep gaat. Als dat het geval is, is de straf nog niet definitief en kan hij door de schoolleiding niet worden ontslagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.