nieuws

Geflipte kip, havenvoer en seafood: Mooi Overijssel prikt een vorkje in Deventer

RTV Oost is vandaag in Deventer, bij de eerste foodhal van Oost-Nederland.
Het team van Mooi overijssel is vandaag te gast bij Fooddock Deventer. In een industriële Zwarte Silo kun je sinds een half jaartje terecht voor een hapje en een drankje. Er staan allerlei kraampjes die ieder hun eigen specialiteiten hebben: biologische kippendij, duurzame burgers, sushi, frozen yoghurt, en nog veel meer!

Live uitzending

Vanaf deze locatie wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Deventer en omgeving en om 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over activiteiten in de omgeving uitgezonden. Tsjeerd Ettema, één van de oprichters van Fooddock Deventer schuift aan bij onze presentator. En we gaan langs bij het kunstenaarsduo- Dedden & Keizer en projectleider Guido de Vries. Zij begonnen een samenwerking voor een hoog kunstwerk in het Havenkwartier, maar van het één kwam het ander en een jaar geleden is het eerste 'overnachtingsadres' geopend. 

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.