nieuws

Hachim Mastour definitief naar PEC Zwolle

Hachim Mastour
Hachim Mastour © Pro Shots
Hachim Mastour speelt het komende seizoen definitief voor PEC Zwolle. De komst van het 18-jarige talent is donderdag officieel afgerond; hij wordt voor één seizoen gehuurd van AC Milan.
Mastour, een Italiaanse Marokkaan, kan op alle posities in de aanval uit de voeten en zou ook als aanvallende middenvelder kunnen fungeren. Hij werd door Clarence Seedorf al bij de eerste selectie van AC Milan gehaald toen hij pas vijftien jaar oud was. Tot een debuut bij de Rossoneri is het niet gekomen.

Podium om te rijpen
Vorig seizoen werd Mastour verhuurd aan het Spaanse Málaga, maar daar kwam hij in het eerste elftal niet verder dan één invalbeurt van vijf minuten. "Hachim is een talentvolle jongen die op zoek was naar een podium waar hij kan rijpen en speeltijd kan krijgen", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. "Zo'n omgeving kunnen wij hem bieden."

Vorig seizoen al in Zwolle geweest
PEC Zwolle heeft vorig seizoen al voor het eerst contact gehad met Mastour. "Hij is toen al in Zwolle geweest en heeft met zijn vader de thuiswedstrijd tegen Willem II bezocht. Ook heeft hij een gesprek gehad met Ron Jans. Dat is blijkbaar blijven hangen."

Deze week al meegetraind
Mastour trainde deze week al mee met PEC Zwolle tijdens het trainingskamp in Epe. Mogelijk maakt hij vrijdag in de oefenwedstrijd tegen KAA Gent zijn officieuze debuut voor de Zwollenaren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.