nieuws

Gestolen auto's kunnen spoor naar inbrekers Foto Konijnenberg opleveren

Gestolen auto's kunnen spoor naar inbrekers Foto Konijnenberg opleveren
Gestolen auto's kunnen spoor naar inbrekers Foto Konijnenberg opleveren
Twee gestolen auto's kunnen een spoor opleveren dat naar de inbrekers bij Foto Konijnenberg leidt. Dat zegt de politie precies een week na de inbraak bij de fotozaak aan de Kroezenhoek in Den Ham.
In de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli gaat rond 03.30 uur het alarm bij het zwaar beveiligde bedrijf af. Criminelen hebben een metalen hek met een slijptol doorgezaagd en een gestolen auto op de parkeerplaats gezet.

Hek uit pui getrokken

Met de gestolen auto wordt het ijzeren hek van de ingang van de winkel kapot getrokken. De operatie van de criminelen komt dan in een stroomversnelling: ze gaan de winkel in en halen in twee minuten meerdere vitrines leeg.
Voor tienduizenden euro's aan Camera's en objectieven verdwijnen in sporttassen en dan gaan de inbrekers er in een andere gestolen auto vandoor. 

Gestolen auto's

De politie is de bewakingsbeelden nog volop aan het analyseren, maar wil nu al wel informatie over de gestolen auto's. De witte Mercedes Benz waarmee het hek uit de pui is getrokken is woensdag 6 juli gestolen in Emmeloord. De auto is inmiddels terug bij de eigenaar.
Wie heeft vorige week de witte Mercedes op woensdagmiddag of woensdagavond 6 juli zien rijden en waar was dat? De politie wil informatie waar de auto tussen het moment van de diefstal in Emmeloord en het moment van de inbraak in den Ham was.

Gestolen Passat nog altijd zoek

De andere gestolen auto is een groene Volkswagen Passat uit het bouwjaar 1998. De auto met het kenteken TD-FJ-73 is ook op woensdag 6 juli gestolen. Dat was in Zwolle. Na de inbraak bij Foto Konijnenberg is de auto niet meer gezien. Wie heeft de auto na 6 juli gezien en waar was dat?

Slijptol

Ook de slijptol die is gebruikt kan informatie over de daders opleveren. Mogelijk is die ergens gestolen. Wie weet meer? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen bij Meld Misdaad Anoniem kan hier.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.