nieuws

72 uur paalzitten voor het goede doel in Goor

Het is in de komende dagen hét ultieme doel van tien mensen in Goor. 72 uur achtereen op een paal zitten op het plein voor een café voor het goede doel.
Het paalzit-kampioenschap wordt georganiseerd ter ere van het 5-jarig bestaan van café De Whee en het nieuw verbouwde naastgelegen winkelcentrum. In het komend weekeinde zijn er daarom tal van activiteiten met als rode draad de zeven heren en drie dames die zo lang mogelijk op een autostoel proberen te blijven zitten die op een houten paal is gemonteerd.

Sanitaire stop

Diegene die het langst blijft zitten wint een bedrag van 1000 euro waarvan de helft naar het goede doel gaat. Dat is in dit geval de stichting Doors Wide Open die zich inzet voor gezinnen in de gemeente Hof van Twente die onder de armoedegrens leven. De deelnemers mogen per uur vijf minuten naar beneden voor een sanitaire stop. Tijd die de deelnemers ook op kunnen sparen. Per dag is er in de ochtend en 's avonds een half uur om wat langer bij te komen en te eten.

Vijftig jaar

Gorenaar André Heijtink is één van de deelnemers. Hij doet min of meer gedwongen mee. "Ik werd pas geleden vijftig jaar en kreeg dit voor mijn verjaardag dus ik had niet veel keus. Maar ik ga echt mijn best doen om het tot zondagavond vol te houden. Ik heb toch vakantie." zegt hij glimlachend vlak voordat hij door presentator Willy Oosterhuis naar voren wordt geroepen om aan zijn missie te beginnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.