nieuws

Tweede opnamestop bij ziekenhuis MST in Enschede in korte tijd

Vernieuwd ziekenhuis MST in Enschede
Vernieuwd ziekenhuis MST in Enschede
Voor de tweede keer in korte tijd heeft ziekenhuis MST in Enschede een opnamestop afgekondigd. Een halve dag lang nam het ziekenhuis geen nieuwe patiënten op omdat er te weinig bedden waren.
De opnamestop gold voor de Acute Opname Afdeling, er werden vier patiënten door het ziekenhuis afgebeld. Volgens een woordvoerder waren er te weinig bedden beschikbaar. 
"Dat komt vaker voor", laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. "Dat komt af en toe voor."

Spoed
Op de afdeling waar het om gaat liggen patiënten die met spoed moeten worden opgenomen. Ze blijven maximaal 48 uur op de afdeling.
"We hebben wel gewoon acute zorg verleend. Als er iemand bijvoorbeeld met een hartaanval binnenkomt, dan gaat dat uiteraard voor. De overige patiënten hebben we doorverwezen naar een ander ziekenhuis."

Interne memo en spoedoverleg

Doorplaatsen binnen het ziekenhuis was niet mogelijk, omdat er ook op andere plekken geen bedden beschikbaar waren. Vanmorgen was er spoedoverleg over de situatie. De opnamestop is in de loop van vanmiddag weer opgeheven.
Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis heeft de situatie geen gevolgen gehad voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg.
Woordvoerders van MST en ZGT in Hengelo en Almelo bevestigen dat de patiënten steeds complexere zorg nodig hebben. Het MST kampt daarbij bovendien met personeelstekort, waardoor tientallen bedden niet bezet kunnen worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.