nieuws

De Graafschap hoort vandaag van de rechter: Eredivisie of Jupiler League

Slotakkoord in perikelen rond FC Twente en De Graafschap
Slotakkoord in perikelen rond FC Twente en De Graafschap © Pro Shots
De Graafschap krijgt vandaag bij de rechtbank in Utrecht uitsluitsel in het kort geding dat de betaald voetbalclub uit Doetinchem heeft aangespannen tegen de KNVB. Wordt het Eredivisie of de Jupiler League?
Het vonnis wordt schriftelijk aan de betrokken partijen overgebracht waarna de rechtbank om 14.00 uur met een persbericht komt.

Hoop op langer verblijf in Eredivisie

De Graafschap eist in het kort geding alsnog een plaats in de eredivisie, eventueel als negentiende club. De 'Superboeren' degradeerden op 22 mei naar de Jupiler League na een verloren play off-finale tegen Go Ahead Eagles, maar mocht blijven rekenen op een langer verblijf in de eredivisie door de onzekere situatie rond FC Twente.
FC Twente moest op last van de licentiecommissie van de KNVB aanvankelijk een stap terugdoen naar de Jupiler League als straf voor het plegen van fraude in de afgelopen jaren. De profclub uit Enschede vocht die gedwongen degradatie vergeefs aan bij de rechter, maar werd op 17 juni door de beroepscommissie van de KNVB alsnog in het gelijk gesteld.

Wanbeleid van de KNVB

Daardoor behield FC Twente alsnog zijn plaats in de eredivisie en moest De Graafschap, dat de plek van de club uit Enschede op het hoogste niveau had mogen innemen, toch afdalen naar de eerste divisie. De Graafschap stelt dat door wanbeleid van de KNVB te zijn benadeeld.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.