nieuws

Genk, Rapid Wien, Hertha bij zes mogelijke tegenstanders Heracles in Europa League

De delegatie van Heracles in Nyon
De delegatie van Heracles in Nyon © Twitter Heracles
Het is een belangrijke dag voor Heracles Almelo. De club weet vanmiddag wie de eerste Europese tegenstander ooit wordt. Om 13.00 uur is de loting van de derde voorronde van de Europa League.
Heracles plaatste zich afgelopen seizoen voor het eerste voor Europees voetbal door de play-offs te winnen. De Almelose ploeg is niet geplaatst bij de loting en dat betekent dat het een zware tegenstander kan treffen. Vanochtend is er al een voorloting geweest en daaruit zijn zes mogelijke tegenstanders van Heracles naar voren gekomen. Dat zijn: de winnaar van Genk (Bel) - Buducnost Podgorica (Mon) (eerste duel 2-0 voor Genk), Rapid Wien (Oos), Hertha BSC (Dui), Rijeka (Kro), Arouca (Por) en Mlada Boleslav (Tsj). De duels worden gespeeld op 28 juli en 4 augustus.

Vier man sterk

Heracles is met vier man afgereisd naar het Zwitserse Nyon, waar de loting plaatsvindt. Gisteren plaatste de club al een foto van commercieel directeur Rob Toussaint, algemeen directeur Nico-Jan Hoogma, voorzitter Jan Smit en bestuurslid supporterszaken Hans Golbach.
Tijdens de loting komt ook AZ uit de kokers. De ploeg uit Alkmaar is wel geplaatst. Feyenoord is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Om 12.00 uur wordt er geloot voor de derde voorronde Champions League, daarbij zit onder meer Ajax.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.