nieuws

Personeel en supporters Heracles Almelo: "Tegen deze club maken maken we kans"

In het Polman stadion in Almelo is vanmiddag door het personeel van Heracles vol spanning de loting voor de Europa League gevolgd.
Buitendienstmedewerkers, kantoorpersoneel, de dames van de receptie en de fanshop, allemaal keken ze in de perskamer hoe Heracles de Portugese club Arouca lootte. Voor Heracles is het de eerste keer in haar 113-jarig bestaan dat ze Europees voetbal gaan spelen.

Spanning en kippenvel

"Het is heel bijzonder om dit mee te maken, en erg spannend ook ", zegt communicatiemedewerkster Anke Westera.
De spelers en trainers zijn niet in Almelo. Die zijn op trainingskamp in het Duitse Billerbeck en hebben uiteraard daar de loting gevolgd.

Heracles maakt kans

Roy Veldhuis van supportersvereniging BiancoNero is blij en verrast door de loting. "Ik geloof dat we tegen deze club wel enige kans maken. En hopelijk kunnen we daarna dan nog een keer een Europese uitwedstrijd spelen", zegt Veldhuis. 

Vechten om kaarten

Het zal vechten worden om de kaarten voor de uitwedstrijd op 4 augustus. Er kunnen slecht 5000 mensen in het Portugese stadion. Daarvan komen er 1000 beschikbaar voor Heracles.
"Het zal vechten worden om de kaarten", zegt Roy Veldhuis van supportersvereniging BiancoNero.

Historische wedstrijd op 28 juli

De eerste wedstrijd wordt op 28 juli thuis gespeeld in Almelo. Het personeel is druk om alles op tijd klaar te hebben voor de historische wedstrijd. "De staanplaatsen worden nu omgebouwd tot zitplaatsen en er worden grote videoschermen opgehangen", zegt Anke Westera. "We rekenen op een volle bak". 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.