nieuws

Zwakbegaafde leeft acht jaar lang als slaaf in Tubbergen

Archief
Archief © Thinkstock
Zeven dagen per week, zestien uur per dag werken zonder vergoeding en 's avonds opgesloten worden in een tuinhuisje. Dat is acht jaar lang het lot geweest van een zwakbegaafde man in de gemeente Tubbergen.
Drie personen zijn deze week aangehouden voor het jarenlang uitbuiten en mishandelen van de man. Het gaat om een echtpaar van 60 en 45 jaar en hun 19-jarige zoon. 

Uitbuiting en mishandeling

Acht jaar lang moest de man zeven dagen per week, zestien uur per dag werken zonder vergoeding, zoals thuis en bij het bedrijf schoonmaken. Als hij het werk niet goed deed, werd hij mishandeld.
De verdachten zouden een bedrijf, een huis en een aantal voertuigen (met meerdere boetes) op naam van de zwakbegaafde man hebben gehad.
Het slachtoffer is uiteindelijk zelf naar de politie gestapt om aangifte te doen.

Doorzoeking ook in Almelo

Maandag zijn in een woning in Tubbergen en in een winkel in Almelo doorzoekingen gedaan. Er is administratie in beslag genomen, op één locatie is forensisch onderzoek gedaan.
De actie is uitgevoerd door het Functioneel Parket en de Inspectie SZW, die zijn geholpen door onder meer een gespecialiseerd zoekteam van Defensie.

Verdachten blijven vastzitten

De rechter-commissaris heeft gisteren bepaald dat het echtpaar nog veertien dagen vast blijft zitten.
De zoon is vrijgelaten omdat hij waarschijnlijk nauwelijks iets met de zaak te maken heeft. Hij blijft nog wel verdachte in de zaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.