nieuws

Bewoners woonflats Weezenlanden-Noord in Zwolle raken hun huis kwijt

Sloopflats aan Weezenlanden-Noord in Zwolle
Sloopflats aan Weezenlanden-Noord in Zwolle
De bewoners van sociale huurwoningen aan de Wiecherlickstraat en Schuurmanstraat in Zwolle moeten hun huis uit. Woningstichting Openbaar belang heeft hen gisteravond laten weten dat de woonflats in Weezenlanden-Noord worden gesloopt.
Het is niet zo dat de bewoners op stel en sprong moeten vertrekken. De sloophamer gaat pas vanaf 2021 in 180 woningen. In 2026 zijn er volgens planning 230 nieuwe sociale huurwoningen voor teruggekomen. Een deel daarvan wordt specifiek ingericht voor ouderen en starters.

Terugkeer naar woningen mogelijk

Tijdens eerdere informatiebijeenkomsten hebben de bewoners al gehoord dat sloop en nieuwbouw het meest aannemelijke scenario voor de renovatie van de buurt is. Het definitieve besluit was dan ook geen grote verrassing. De bewoners kregen tevens de mededeling dat zij desgewenst kunnen terugkeren naar de nieuwbouw.
Openbaar Belang onderzoekt al lange tijd wat de beste oplossing is voor de woningen in Weezenlanden-Noorden. De woningen kampen met vocht-, schimmel en tochtproblemen die moeilijk te verhelpen zijn. Vandaar dat nieuwbouw de voorkeur heeft boven renovatie.

Woonlasten blijven ongeveer gelijk

Bestuurder Gerke Brouwer: "Financieel gezien is nieuwbouw de beste oplossing. Ook voor onze bewoners, want het streven is dat de woonlasten voor de bewoners bij nieuwbouw ongeveer gelijk blijft aan de huidige woonlasten van deze woningen. De huren gaan weliswaar wat omhoog, maar blijven passen bij de laagste inkomens. Daarentegen gaan de energielasten en servicekosten omlaag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.