nieuws

Ajax komt niet naar Nieuwleusen; burgemeester bang voor ongeregeldheden

Ajax komt morgen niet naar Nieuwleusen. Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen heeft de twee duels verboden uit angst voor ongeregeldheden.
Ajax zou in Nieuwleusen tegen AA Gent en Krylia Sovetov Samara spelen.

Supporters Anderlecht
Bij politie is informatie binnengekomen dat een groep harde kernsupporters van Ajax zich zou gaan verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat deze groep ook harde kernsupporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. De fans van beide clubs spreken vaker samen af en hebben een goede band.
"De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan", laat de gemeente Dalfsen weten.

Teleurstelling
Het is een grote teleurstelling voor USV in Nieuwleusen. De club kijkt al maanden uit naar de komst van de Amsterdammers en is al weken met de voorbereiding bezig.
"Alles stond al klaar", laat iemand van de club weten. "We zijn hevig teleurgesteld en gaan dit nieuws nu eerst verwerken. Daarna gaan we kijken wat we daarna gaan doen."

'Pijn in het hart'
De burgemeester neemt de beslissing naar eigen zeggen met pijn in zijn hart, omdat hij weet hoe enthousiast USV met al haar leden is over de komst van Ajax naar Nieuwleusen.
“Ik weet dat de club al weken uitkijkt naar morgen, omdat ik zie wat de komst van Ajax met de club doet. Het bestuur en de vrijwilligers zijn al weken bezig om de club er tip top uit te laten zien en alle benodigde werkzaamheden te verrichten. Maar op basis van de recente ontwikkelingen kan ik de veiligheid van bezoekers niet garanderen, waardoor ik verplicht ben om de wedstrijd te verbieden.”
Kaartverkoop
De club had al ruim 2.000 kaarten verkocht in de voorverkoop. De club bespreekt op dit moment hoe er wordt omgegaan met de verkochte kaartjes.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.