nieuws

Verslagenheid in Nieuwleusen nu Ajax niet komt; "Alsof je een linkse directe krijgt"

De tranen vloeiden bij flink wat vrijwilligers. Ajax speelt zaterdag niet op het veld van USV in Nieuwleusen uit vrees voor hooligans. "Een droom die uiteenspat."
Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen heeft de geplande oefenwedstrijden van Ajax in Nieuwleusen verboden. Hooligans van Ajax en Anderlecht zouden samenspannen om fans van AA Gent, één van de opponenten van Ajax in Nieuwleusen, te belagen. "Het risico is te groot", aldus de burgemeester.

Verdrietig voor vrijwilligers

"En dat is heel verdrietig nieuws", zegt voorzitter Peter Meijerink van USV. "Zeker voor al die vrijwilligers die zich wekenlang ingezet hebben om dit mogelijk te maken. Buitengewoon teleurstellend." Meijerink zegt evenwel begrip te hebben voor het besluit van de burgemeester. "Natuurlijk, hij wordt gevoed door signalen van politie en justitie en daar moet hij een besluit op nemen. Dat is niet makkelijk. Dat begrijp ik."
John Spijker, organisator van de wedstrijden van Ajax bij USV, stelt het scherper. "Het lijkt wel of de hooligans en criminelen regeren in Nederland. Vijftig hooligans, van wie men weet wie het zijn, bepalen nu dat een feestje van 4000 mensen niet doorgaat. Dat doet heel erg pijn. Alsof je een linkse directe krijgt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.