nieuws

Gemeente Tubbergen houdt inloopavond over uitbuiting zwakbegaafde man

Mervyn Stegers (burgemeester Tubbergen)
Mervyn Stegers (burgemeester Tubbergen)
De gemeente Tubbergen houdt dinsdag een inloopavond voor inwoners van het dorp. Aanleiding is het nieuws dat vandaag naar buiten kwam over een zwakbegaafde man die jarenlang in Tubbergen tegen zijn zin is vastgehouden en uitgebuit.Â
De gemeente heeft vanavond meegedeeld dat inwoners van het dorp dinsdagavond in 't Oale Roadhoes terecht kunnen voor het stellen van vragen. De gemeente heeft besloten de bijeenkomst te houden omdat er bij de inwoners van Tubbergen veel vragen leven. 
"Wij zijn diep geschokt door de berichtgeving over de zwakbegaafde man die jarenlang tegen zijn zin vastgehouden en uitgebuit zou zijn door een echtpaar uit de gemeente Tubbergen", stelt de gemeente in een verklaring.
"Inhoudelijk kunnen wij op dit moment nog niets over deze zaak zeggen, omdat het onderzoek nog in handen is van het Openbaar Ministerie."
"We weten niet hoe het onderzoek zal verlopen, dus het is niet gezegd dat we dan al met antwoorden kunnen komen, maar we hopen dan wel meer informatie te kunnen geven," meldt burgemeester Stegers.
"We horen ook van onze inwoners dat deze zaak hen erg aangrijpt en willen hen de gelegenheid geven om hun emoties te delen." 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.