nieuws

Turkse gemeenschap in Overijssel flink geschrokken van gebeurtenissen in Turkije

De Turkse gemeenschap in Overijssel is behoorlijk geschrokken van de gebeurtenissen in Turkije.
De pogingen om via een militaire coup de regering van president Erdogan omver te werpen, heeft een flink deel van de Turkse burgers in de regio afgelopen nacht wakker gehouden. Alle nieuwsontwikkelingen werden op de voet gevolgd. 
In Deventer is het een dag na de mislukte couppoging erg druk bij het Turkse theehuis aan de Pikeursbaan en wordt er in kleine groepjes over de ontwikkelingen gepraat. Vrijwel iedereen mijdt de media.

Groen Links politica even terug in geboortestad Deventer

GroenLinks politica Huri Sahin, Statenlid in Zuid-Holland, bezocht gisteren haar ouders in Deventer. Zij is blij dat de coup is mislukt en dat de democratie zegeviert. "Ik schrok enorm toen ik de tanks in de straten zag en was bang dat Turkije weer tientallen jaren zou worden teruggeworpen als de militaire de macht zouden grijpen."
De afgelopen nacht verzamelden ongeveer tweehonderd Turken voor het Turkse consulaat in Deventer. De bijeenkomst was vreedzaam. Toen duidelijk werd dat de couppoging zou mislukken, klonk applaus.

Ook opluchting Hengelose moslimgemeenschap

Ook de Hengelose moslimgemeenschap reageert opgelucht. Voorzitter Karahisar van de Hengelose moskeevereniging: "Ik ben blij dat de couppoging is mislukt. Turkije moet een democratie blijven." Hij heeft de ontwikkelingen in Turkije op de voet gevolgd en nauwelijks geslapen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.