nieuws

Dubbel gevoel voor Iwan Spekenbrink van Giant-Alpecin: "Bijzondere en trieste dagen"

Manager Iwan Spekenbrink van wielerploeg Giant-Alpecin heeft vreemde dagen achter de rug tijdens de Tour de France. Aan de ene kant was er het succes van Tom Dumoulin, die twee etappes won, en aan de andere kant de aanslag in Nice, waarbij veel mensen het leven lieten.
De Markeloër over de emotionele laatste dagen: "Het zijn natuurlijk in alle opzichten bijzondere en ook trieste dagen geweest hier in Frankrijk. Maar puur sportief moeten we gewoon heel erg tevreden zijn. Het is een wedstrijd van het allerhoogste niveau. We hebben hele mooie zeges gehad en niet eens zozeer de zeges alleen die heel veel voldoening geven, maar de ploeg. We hebben ze allemaal nog in koers. Iedereen is verschoond gebleven van heel veel pech."

Bijzondere dingen

Hij vervolgt: "En verder loopt de organisatie echt heel erg gestroomlijnd en dat alles bij mekaar zorgt ervoor dat, als ook nog een groot talent als Tom Dumoulin op het juiste moment in de juiste vorm is, dat je hele bijzondere dingen kunt beleven. Dus dat geeft een boost aan de hele organisatie. Hier in Frankrijk, maar ook de mensen die zeg maar in Twente zijn achtergebleven en elders op trainingskamp zijn. Het is natuurlijk wel in de context van wat er bijvoorbeeld in Nice is gebeurd, dus dat maakt alles tegelijkertijd ook wel weer relatief." In de audio een uitgebreid interview met Spekenbrink.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.