nieuws

Kringloopwinkel Wawollie Goor niet meer te redden, onderzoek naar oorzaak brand

Kringloopwinkel Wawollie in Goor is niet meer te redden. De schade is zeker honderdduizend euro. De tweedehands spullen zijn allemaal verloren gegaan. De winkel kan voorlopig niet open.
Het kolossale gebouw aan de Haaksbergerweg is vanmorgen vroeg verwoest bij een felle uitslaande brand. Toen de brandweer rond 6.20 uur arriveerde, stond het pand al in lichterlaaie. 
De brand werd ontdekt door omwonenden. Al vrij snel had de brandweer versterking nodig. De brand is met zeker zestig brandweerlieden bestreden. 
De politie onderzoekt of sprake is van brandstichting. In de omgeving van de kringloopzaak is een ladder gevonden en een koffer met spulletjes.

Publiek op grote afstand

Het publiek werd op grote afstand gehouden. De buurt kreeg vanwege de hevige rookontwikkeling te horen dat ramen en deuren gesloten moesten blijven. Volgens de brandweer is voorkomen dat nabijgelegen panden met asbestdaken in brand vlogen. 
Eigenaar Hans Messie is in gesprek met de politie. De Deventenaar heeft nog twee kringloopwinkels onder de naam Wawollie in Haaksbergen en in Utrecht. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.