nieuws

Faillissement thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen onafwendbaar

Het faillissement van thuiszorgorganisatie Solace uit Rijssen is onafwendbaar. Dat laat de advocaat van Solace ATC weten in een brief aan de vakbond FNV. Dat betekent dat driehonderd thuishulpen vanaf dinsdag zonder werk zitten.
Volgens vakbond FNV zou Solace nog één miljoen euro aan pensioenclaim hebben uitstaan, maar zou de rechter-commissaris die claim van tafel hebben geveegd.
Ook was er volgens de directie van Solace een betalingsregeling getroffen met de belastingdienst, maar door de ophef over de gespreide betaling van vakantiegeld is dat nu ook onzeker, aldus Trees Zwienenberg, directeur van Solace. 
Eerder deze week probeerde Solace samen met de FNV nog een faillissement te voorkomen. Thuishulpen in Losser trokken donderdag aan de bel omdat Solace vakantiegeld in etappes betaalt door de acute geldproblemen.

Betalingsproblemen
Solace richtte zich voorheen op de zwaardere en beter betaalde thuiszorg. Toen de gemeenten de bekostiging van het rijk overnamen, moest Solace ATC het met veel minder uren zorg doen en kreeg het een veel lagere uurvergoeding voor de zorg. Daardoor is het bedrijf nu in betalingsproblemen gekomen.
Maandagmiddag worden thuishulpen in Losser geïnformeerd over de situatie. De directie van Solace was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.