nieuws

Politie pakt rijbewijs af van snelheidsmaniak op N35 bij Heino

De politie heeft op de N35 bij Heino gisteren een aantal hardrijders langs de kant van de weg gezet. Ze reden met snelheden die ver boven de 100 km/u uitkwamen.
Een automobilist maakte het wel erg bont. Hij werd geklokt op 135 km/u. Op de N35 geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Hij kon zijn rijbewijs ter plekke inleveren.
Ook twee motorrijders die het gas hadden opengetrokken werd een halt toegeroepen. Zij reden met snelheden van ruim 130 km/u, maar mochten hun rijbewijs nog behouden. Ze kunnen wel een forse boete verwachten.

Hard rijdende motorrijders op de IJsseldijk

Op de IJsseldijk aan de Gelderse kant is tussen Wapenveld en Deventer afgelopen weekeinde door de politie gisteren speciaal gecontroleerd op motorrijders die te hard rijden. Vooral in weekeinden met mooi zomerweer leidt de overlast van scheurende motorrijders regelmatig tot klachten van aanwonenden.
Die klachten bleken afgelopen zaterdag en zondag terecht. Van de 669 passerende motoren reden er zondag 77 te hard. Zaterdag viel de score nog hoger uit. Van de 918 motorrijders die op de radar van de politie kwamen krijgen er 144 een bon thuis.

Circuit van TT Assen

Een aantal motorrijders werd direct een halt toegeroepen, omdat zij zich op de bochtige IJsseldijk kennelijk op het circuit van TT Assen waande. In grote groepen slingerden zij zich van links naar rechts in de bochten, daarbij op rechte stukken de snelheid opvoerend tot ver boven de 100 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u. Zes bestuurders raakten ter plekke hun rijbewijs kwijt.
Door aanwonenden is enthousiast gereageerd op de stevige controle van de politie op de IJsseldijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.