nieuws

Wat is het vitaalste bedrijf van Overijssel?

Het groenbedrijf uit Deventer, grafischmediabedrijf Zalsman uit Zwolle en het softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo lopen voorop als het gaat om het gezond houden van medewerkers. Ze zijn alle drie in de race voor de titel 'Vitaalste bedrijf van de provincie Overijssel'.
Een van de drie zal het bedrijf Visscher Traffic in Nieuwleusen opvolgen, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot het gezondste bedrijf van Overijssel.
De drie bedrijven zijn genomineerd omdat ze hoog scoren als het gaat om de gezondheid en Vitaliteit van hun werknemers. Duurzaam ondernemen is daarbij een sleutelwoord.

Gezonde en gelukkige werknemers vergen een flinke investering

Zo investeert grafisch mediabedrijf Zalsman in Zwolle in een speciaal vitaliteitsprogramma, waarin werknemers goedkoop kunnen sporten maar ook tal van workshops onder werktijd kunnen volgen over onder meer gezond eten, leven en slapen.
"We hebben een speciale coach binnen het bedrijf om werknemers daarbij te begeleiden en te stimuleren. Al met al een pittige investering. Maar die wordt al snel terugverdiend als we er in slagen om het ziekteverzuim met een procent te verlagen", aldus Remco Reinink directeur van grafisch bedrijf Zalsman.

Sporten belangrijk voor een gezonde geest

Het groenbedrijf in Deventer is met name genomineerd omdat ze via speciale scholing en begeleiding een groep moeilijk bemiddelbare 50-plussers aan het werk weet te houden. Bovendien maken werknemers binnen het bedrijf gebruik van een vitaliteitskalender, is er een bootcampclub en worden er samen met voetbalclub Go Ahead Eagles sportieve activiteiten voor medewerkers georganiseerd.
De derde nominatie in Overijssel is voor AlienTrick Media Creators, een softwarebedrijf uit Hengelo, waar een gezonde geest, vrijheid en teamgevoel voorop staan. Het bedrijf heeft een eigen sportschool en er is aandacht voor sportieve clinics op het gebied van fietsen, wandelen, zelfverdediging en mountainbiken.

Winnaar Overijssel dingt mee naar titel Vitaalste bedrijf van Nederland

De competitie is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar en MKB Nederland. Uiteindelijk dingt de winnaar van Overijssel straks in november mee naar de titel 'Vitaalste bedrijf van Nederland'.
Woensdag 20 juli maakt Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband de Overijsselse winnaar bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.