nieuws

Ook Beerze profiteert van aanleg glasvezel in Hardenbergs buitengebied

Beerze Bulten proost op aanleg glasvezel
Beerze Bulten proost op aanleg glasvezel
De inwoners van Beerze en Beerzerveld proosten op de aanleg van een glasvezelkabel in het buitengebied van Hardenberg.Â
Beerze en Beerzerveld valt weliswaar onder de gemeente Ommen, maar de inwoners profiteren vanwege de ligging van beide dorpen van verglazing van Hardenberg. Vandaag werd bekend dat de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Hardenberg doorgaat, omdat meer dan de helft van de huishoudens meedoet.
In Ommen is het zover nog niet. Maar voorlopig zijn Beerze en Beerzerveld in deze gemeente voorloper als het om een sneller internet gaat.  

Beerze Bulten blij met service voor gasten

Gerrit Jan Hagedoorn, voorzitter van de voormalige stichting VechtdalBreed en eigenaar van Vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze, is blij met de ontwikkeling. "Dit is de eerste stap richting een snel internet in het buitengebied van de gemeente Ommen en daarmee een leefbaar en toekomstbestendig plattelandsgebied."
"Nu hopen we natuurlijk dat de schop zo snel mogelijk de grond in gaat. Als ondernemer hoop ik dat we vóór het kampeerseizoen van 2017 glasvezel hebben. Dat betekent dat we onze gasten dan eindelijk goed werkend internet kunnen aanbieden."

Brief en informatieavonden
De inwoners van de gemeenten Ommen en Dalfsen kunnen in september een brief verwachten waar in staat wat ze moeten doen om zich aan te melden voor een glasvezelaansluiting. Ook zijn er in september een aantal inloopavonden: twee in Dalfsen en twee in Ommen.
Op die inloopavonden zijn ook de providers aanwezig die tekst en uitleg kunnen geven. Daar kunnen de inwoners straks horen hoe de aanleg in zijn werk zal gaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.