nieuws

Man uit Geesteren krijgt werkstraf voor het opslaan van zwaar vuurwerk in schuur

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een 20-jarige man uit Geesteren is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden omdat hij een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk had opgeslagen in een schuur bij een woning aan de Vinckenweg in Geesteren. De eigenaar van de schuur is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
Het zware vuurwerk, waaronder 100 lawinepijlen, werd gevonden tijdens de ontmanteling van een drugslaboratorium anderhalf jaar geleden. Naast de 20-jarige man is destijds ook de 52-jarige eigenaar van de schuur aangehouden. Hij zat een tijd in voorarrest en stond twee weken geleden ook voor de rechter in Almelo. Tegen beide mannen was een celstraf van 18 maanden waarvan 9 maanden voorwaardelijk geëist.

Geen bewijs

De 52-jarige eigenaar van het perceel aan de Vinckenweg gaf aan dat hij van niets wist. Volgens de rechters in Almelo blijkt ook nergens uit het dossier dat de man weet had van de aanwezigheid van het verboden vuurwerk of dat hij wist dat er vloeibaar afval van het drugslab werd geloosd op zijn land. De 52-jarige stond al eerder voor de rechter wegens betrokkenheid bij het drugslab, maar is ook daarvoor vrijgesproken.

Verdachte nam groot risico

Twee weken geleden bekende de 20-jarige verdachte dat hij samen met de stiefzoon van de 52-jarige handelde in illegaal vuurwerk. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij het vuurwerk zonder veiligheidsmaatregelen in de schuur en in zijn auto bewaarde. Daarmee nam hij volgens de rechtbank een groot risico dat het mis zou gaan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.