nieuws

Solace ATC dinsdag failliet; medewerkers boos en verdrietig

Thuiszorgorganisatie Solace ATC uit Rijssen wordt dinsdag failliet verklaard. Dat heeft directeur Trees Zwienenberg vanmiddag laten weten aan de medewerkers in een gesprek op het gemeentehuis in Losser.
Door het faillissement komen ongeveer driehonderd medewerkers op straat te staan. Wat er met de zorg en de medewerkers gaat gebeuren zodra het faillissement is uitgesproken, is niet bekend. Dat is na het faillissement een zaak van de curator.
Solace ATC heeft ongeveer duizend cliënten.
Geen plan B
De gemeente laat weten geen plan B te hebben. Pas nadat de curator zich over het faillissement heeft gebogen, komt de gemeente eraan te pas.
Wel laat een woordvoerder weten dat de gemeente ervaring heeft sinds het faillissement van TSN en dat ze dus weten hoe ze moeten handelen.

Gesprek met directeur en vakbond

Ongeveer zeventig medewerkers van Solace ATC uit Rijssen werden vanmiddag bijgepraat door Zwienenberg. Ook vakbond FNV was daarbij aanwezig.
De vakbond gaat onderzoeken of Zwienenberg persoonlijk aansprakelijk gesteld kan worden. FNV denkt dat er sprake is van 'financiële malversaties'.
Directeur Zwienenberg laat weten helemaal kapot te zijn van het faillissement. Zij wijdt het faillissement aan de veranderende regelgeving.

Boos en verdrietig

Volgens één van de toehoorders reageren de medewerkers boos en verdrietig op het nieuws. Ze laten wel weten dat ze het faillissement al aan zagen komen omdat er vaker gedoe zou zijn met de betaling.
Het is de eerste keer dat de medewerkers dat de directeur de medewerkers te woord staat  sinds de bekendmaking dat Solace ATC in financiële problemen verkeert.

Solace heeft nog één miljoen euro aan pensioenclaim uitstaan. Ook de belastingdienst krijgt nog geld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.