nieuws

Opnieuw vliegenplaag in Vroomshoop

Lekker buiten zitten is met dit weer absoluut niet verkeerd. Behalve als je last hebt van een vliegenplaag. Freddy van Beesten uit Vroomshoop kan amper naar buiten vanwege alle vliegen.
"Het is echt extreem", zegt Van Beesten. "Je kunt geen eten of drinken laten staan zonder dat er binnen korte tijd vliegen op zitten."

Facebook

Om te weten of hij de enige is in het dorp startte hij een facebookgroep, met succes: "De pagina is nu zo'n vier uur in de lucht en heeft al 225 leden." Voor hem een teken dat er veel meer mensen met dit probleem zitten.
Niet alleen uit Vroomshoop komen de klachten. Van Beesten: "Ik hoor ook klachten uit Westerhaar en Vriezenveen komen."

Volle vallen

Om de vliegen tegen te gaan heeft Van Beesten vallen op gehangen: "De zak hangt er nu zo'n vier dagen en is nu al erg vol. Ik schat dat er al minstens 1000 in zitten."
Een dure aangelegenheid, de vallen kosten een tientje per stuk. "Al moeten we wel, je wordt anders helemaal knettergek van."

Vorig jaar

Het is niet de eerste keer dat Vroomshoop wordt geplaagd door vliegen. Vorig jaar was de vliegenplaag afkomstig van Aufderhaar Kunststof Recycling.
Dat is dit keer absoluut niet het geval: "We worden wekelijks gecontroleerd door de gemeente. En alles is bij ons in orde", zegt het bedrijf.

Oorzaak

Wat de oorzaak wel is, is nog onduidelijk: "Mijn containers zijn schoon en heb ook al in de bosjes gekeken of er ergens een dood dier ligt", vertelt Van Beesten.
Bij Aufderhaar hebben ze wel een idee waar de beestjes misschien vandaan komen: "We hebben geen strenge winter gehad, dus grote kans dat dit uitgekomen eitjes zijn die vorig jaar gelegd zijn."

Gemeente

Van Beesten heeft al meerdere malen melding gemaakt bij de gemeente. "Zij weten ook niet waar het vandaan komt, zeggen ze."
Wel heeft de gemeente belooft dat er vliegenvallen aan de lantarenpalen komen te hangen, volgens Van Beesten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.