nieuws

Afsluiting Wilhelminabrug in Deventer leidt op eerste avond en ochtend tot weinig problemen

De afsluiting van de Wilhelminabrug in Deventer veroorzaakt op de eerste avond en ochtend weinig tot geen problemen. Slechts een enkele automobilist reageert verrast.
De brug over de IJssel ging gisteravond om 20.00 uur dicht voor bijna al het verkeer. Pas over vijf weken gaat de brug weer open.
Een verkeersregelaar laat weten dat hij niet verbaasd is dat het vlekkeloos verloopt. "Al maanden staan er borden dat de brug afgesloten is, ook op de snelweg."
Het is een bewuste keuze om in de zomervakantie aan het werk te gaan, zegt Rijkswaterstaat. In de zomerperiode is het minder druk op de weg en hebben dus minder mensen last van de afsluiting. 

Nieuw asfalt, beton en brugdek

De brug is sinds gisteravond dicht, maar vanochtend is met het grote werk begonnen. De aankomende twee dagen wordt hard gewerkt om het asfalt over een lengte van 400 meter eraf te halen.
Daarnaast wordt de aankomende weken het beton vernieuwd, een deel van het brugdek vervangen en wordt de staalconstructie schoongemaakt en geverfd.

Omleiding

Landbouwverkeer, hulpdiensten en buslijn 171 kunnen tijdens de afsluiting, met de inzet van een speciale hulpbrug, gebruik blijven maken van de brug. Tijdens de afsluiting zijn beide fietspaden beschikbaar voor voetgangers, (brom)fietsers en brommobielen (45-kilometerauto's). 
Het overige verkeer moet rekening houden met omleidingen. Automobilisten kunnen omrijden via de A1. De vertraging kan oplopen tot meer dan 15 minuten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.