nieuws

Anderhalf jaar cel voor afpersen man uit Kampen na seksafspraak

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle
Een 27-jarige man uit Kampen is veroordeeld tot anderhalf jaar cel omdat hij vorig jaar een plaatsgenoot afperste na een seksafspraak.
De plaatsgenoot, een bekende ondernemer, had via het internet een afspraak gemaakt voor betaalde seks met twee 19-jarige vrouwen. Na het maken van de afspraak werd hij bedreigd via de mail.
De dader deed alsof hij de vader was van een van de vrouwen en dreigde de Kampenaar met hulp van een motorbende door de knieën te schieten als hij niet met een flink bedrag over de brug kwam. De ondernemer betaalde 8000 euro aan zijn afperser, maar besloot naar de politie te stappen toen er nog eens 20.000 euro werd geëist.

Kwetsbaar voor afpersing

Volgens de rechtbank was de ondernemer een makkelijk slachtoffer. De man was getrouwd en had kinderen en zou daardoor niet makkelijk naar de politie stappen. Hij was daardoor extra kwetsbaar voor de 27-jarige afperser die van de situatie misbruik heeft gemaakt en daardoor een grove inbreuk op het leven van het slachtoffer heeft gemaakt.
Een tweede verdachte is vrijgesproken. Dat vroeg de officier van justitie twee weken ook al. De verdachte was een bekende van de afperser. Een gesprek rondom de afpersing vond plaats in zijn woning, maar daar wist de man niets van. Een derde verdachte staat eind september voor de rechter. Hij was wel bij het gesprek in de woning aanwezig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.