Hoofdrol Jill Roord bij zeer ruime overwinning Oranje onder 19 bij start EK

De meisjes van Oranje onder 19 zijn het EK in Slowakije begonnen met een zeer ruime zege op het gastland. In Senec werd het liefst 6-0 voor Oranje. Jill Roord van FC Twente nam de halve productie voor haar rekening.
Roord begon net als Nurija van Schoonhoven van PEC Zwolle in de basis bij Nederland, dat geen kind had aan de thuisploeg. Bij rust was het al 0-3. Sippie Folkertsma maakte de 0-1 vanaf de stip, Roord zorgde voor 0-3 en een eigen doelpunt van Stephanie Deszathova zorgde voor de 0-3 ruststand. Na rust maakte Roord haar tweede en derde, tussendoor zorgde Michelle Hendriks nog voor de 0-5. Ook Esmee de Graaf van PEC Zwolle kwam een kwartier voor het einde nog in het veld. Cheyenne van den Goorbergh van FC Twente bleef het hele duel op de bank.

Programma

Later vandaag is het andere duel in de groep van Oranje tussen Frankrijk en Noorwegen begonnen. Vrijdag is laatstgenoemde de volgende tegenstander van Oranje en maandag speelt Nederland tegen Frankrijk. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales.