Oma is het zat en mept Pokémon de woning uit

Bent u al de Pokémon al zat? De 82-jarige oma in twee opvallende filmpjes van zorginstelling Livio in elk geval wel. Ze mept de Pokémon haar woning uit in een opvallende video die op Facebook is verschenen.

De video's moeten laten zien dat ook oudere bewoners in een zorginstelling nog goed bij de tijd zijn en interesse hebben voor Pokémon, de nieuwste rage. Zo vertelt Jeff van den Biggelaar van Livio. 

"Bij onze inwoners is er veel interesse. Mensen zien natuurlijk ook allemaal personen op Pokémonjacht in de buurt en waren nieuwsgierig."

"Toen we hebben uitgelegd wat Pokémon precies was en hoe het werkt, waren ze er enthousiast over. Iedereen vond het heel leuk."

Pokémonopvang

De 82-jarige actrice, een daadwerkelijke inwoner van Livio, wilde wel meespelen in de twee video's. Een korte opname in haar woning was voldoende, de rest werd gedaan met nabewerking op de computer.

In de eerste video is ze nog te zien als een plek voor Pokémon om uit te rusten van alle mensen die op ze jagen. 

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

In de tweede video is de vrouw de kleine beestjes ook zat en slaat ze ze haar huis uit. 

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Spelen de ouderen zelf ook? 

Op die vraag is helaas nog geen antwoord, zo zegt Livio. 

"We hebben de vraag wel uitstaan, maar tot nu toe weten nog niet of de bewoners zelf ook spelen", zegt Van den Biggelaar.

"We weten wel dat kinderen en kleinkinderen langskomen die aan het spelen zijn. Dus binnen onze muren worden er wel Pokémon gevangen. Dat vinden de bewoners wel leuk."

Meer over dit onderwerp:
Pokemon Go Livio Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren