nieuws

Onderzoeksteam moderne slavernij Tubbergen vraagt informatie uit de buurt

De gemeente Tubbergen en de leider van het justitieel onderzoeksteam naar de uitbuiting van een zwakbegaafde 33-jarige man uit Tubbergen hopen op meer bruikbare informatie uit de buurt.Â
Gisteren werd tijdens een informatiebijeenkomst voor omwonenden duidelijk dat het verdachte echtpaar niet alleen de zwakbegaafde man terroriseerde, maar dat ook buurtbewoners regelmatig doelwit zijn geweest van intimidaties, pesterijen en bedreigingen.
De bijeenkomst was bedoeld om omwonenden bij te praten over de stand van zaken omtrent het justitiële onderzoek, maar het  liep uit op een gesprek over een enorme angstcultuur in de wijk.

Buurtbewoners willen dat gemeente einde maakt aan terreur in de wijk

Buurtbewoners vroegen de gemeente in te grijpen. Veel omwonenden waren deels op de hoogte van de misstanden op het woonwagenpark omtrent de uitbuiting van de zwakbegaafde man maar durfden uit angst niets te zeggen.
Ze zijn doodsbang voor het echtpaar. Dat wordt ervan verdacht dat ze de man meer dan acht jaar vasthielden en onder erbarmelijke omstandigheden lieten wonen en werken. 

Maximaal 12 jaar cel

Onderzoeksleider Hans van Hoegee, die het echtpaar van 60 en 45 jaar vervolgt voor arbeidsuitbuiting, mishandeling en misbruik, is enorm geschrokken van de vele verhalen over intimidatie en bedreigingen in de buurt.
"Dit is een hele ernstige zaak. Het gaat om een delict waar maximaal 12 jaar gevangenisstraf op staat."

Oproep aan buurtbewoners om misstanden te melden

"Ik hoop dat de buurtbewoners, net als het zwakbegaafde slachtoffer, moed vinden om aangifte te doen van alle bedreigingen in hun richting", aldus Van Hoegee, "volgende week beslist de rechter of het voorarrest van het echtpaar verlengd wordt. Alles wat van belang is voor deze zaak en ons onderzoek kan via de criminele inlichtingendienst anoniem kenbaar gemaakt worden."

Gemeente zoekt oplossing

Ook burgemeester Stegers maande omwonenden zich te melden als er sprake is van serieuze intimidaties en bedreigingen. "Alleen bij concrete aangiftes kunnen we daadwerkelijk optreden en handhaven. Ik ben enorm geschrokken van het feit dat sommige bewoners uit angst niets durfden te zeggen. De buurt vraagt ons letterlijk om in te grijpen. Ik vind ook dat we als gemeente een oplossing moeten bedenken, ik weet alleen nog niet hoe die eruit gaat zien", aldus Stegers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.