nieuws

Tante Rikie inspecteert terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde

'Say Yes To Apartigheid', dat is het motto waaronder de Zwarte Cross komend weekend op het terrein in Lichtenvoorde zo'n 200.000 bezoekers verwacht.Â
In een TukTuk inspecteert festivaldirectrice en beeldmerk 'Tante Rikie' het festivalterrein. De pers wordt rondgeleid door Ronnie Degen. Hij is samen met Gijs Jolink (zoon van) en Hendrik Jan Lovink eigenaar van Feestfabriek Alles Komt Goed BV, die de Zwarte Cross organiseert. 

Twintig jaar Zwarte Cross

De Zwarte Cross werd voor het eerst in 1997 georganiseerd door Jovink en de Voederbietels, de band van Jolink en Lovink. In 20 jaar is het festival uitgegroeid tot een legendarisch weekend feest. 
Amnesty International is jaarlijks aanwezig op de Zwarte Cross. Dit jaar is ook de stichting 'Pak An' opgericht. Bierbrouwer Grolsch en de Zwarte Cross stellen geld ter beschikking voor initiatieven die de leefbaarheid van de Achterhoek in stand houden of verbeteren. 

Stuntman Chuck Borden

De Raalter stuntman van Amerikaanse afkomst Chuck Borden zal alle dagen van de Zwarte Cross enkele keren over de grote tent worden afgeschoten als menselijke kogel. Hij moet nog wat langer oefenen, dus Tante Rikie kon de stunt nog niet met eigen ogen bekijken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.