nieuws

Politie controleert sportvissers en watersporters op en langs de IJssel

Controle op recreanten langs de IJssel
Controle op recreanten langs de IJssel
De waterpolitie heeft gisteren met meerdere boten een grote controle-actie gehouden op en langs de IJssel. Tussen Deventer en Zwolle kregen watersporters en sportvissers massaal de buitengewone opsporingsambtenaren op visite.Â
Bekeken werd of alle waterrecreanten op en aan de rivier zich aan de regels hielden en of ze de over de benodigde papieren beschikten. De controle werd uitgevoerd in samenwerking met stichting IJssellandschap, Sportvisserij Oost-Nederland en Staatsbosbeheer.

'Ook op het water zijn er regels'

"Met het warme weer is het uitnodigend om op het water te zijn. Veel mensen gaan op pad met hun bootje en gooien voor de gelegenheid ook een hengeltje uit. Maar ook op en langs het water zijn er regels waar we ons aan moeten houden. En daar controleren we tijdens deze actie op", aldus Wilfred Sollie van Sportvisserij Oost-Nederland.
Tijdens de controle-actie bleek dat niet iedereen over de juiste vergunningen beschikt voor het vissen en het varen. Er zijn waarschuwingen uitgedeeld, maar er ging niemand op de bon.

Wake-up call voor de waterrecreanten

"We hebben veel mensen weer even bewust gemaakt van de regels en even een wake-up call gegeven. En we zijn zichtbaar geweest voor het publiek. Dat is belangrijker dan het uitdelen van boetes", verklaart Sollie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.