nieuws

Overijsselaars zijn er klaar voor: de Zwarte Cross is begonnen

De Zwarte Cross is begonnen en ook veel Overijsselaars hebben de weg naar het crossfestival in de Achterhoek weten te vinden.Â
Of het nu met een normale auto of juist een compleet uitgedoste caravan is: Overijsselaars uit de hele provincie hebben zich aan de poorten gemeld. 
Op de camping moet eerst het plekje geclaimd worden, de tent of caravan wordt geplaatst en al snel vloeit het eerste drankje. Klaar voor vier dagen festival. 

Camping eerder open

De organisatie van het festival in de Achterhoek besloot al om 10.15 uur haar deuren voor de campinggasten te openen, in plaats van de geplande 12.00 uur.
"De eerste campinggasten stonden al vroeg voor de poort en we verwachten dat het snel drukker wordt. Daarnaast waren we eerder klaar met de opbouw dan gepland, dus dachten we: laten we die mensen die al staan te wachten eens een plezier doen", zegt Niels Gosselink, de 'campingburgemeester'.

Kleine files op de N18
Het verkeer kon vandaag merken dat de Zwarte Cross begonnen is. De N18 richting het festivalterrein heeft de hele dag last gehad van kleine opstoppingen.
Wel ontstonden de kleine files vooral in het stuk N18 tussen Eibergen en Lichtenvoorde. Ter hoogte van Haaksbergen kon het verkeer de hele dag mooi doorrijden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.