nieuws

'Roofclix' uit Hengelo houdt platte gebouwen koel

Hoe houdt je de warmte buiten de deur in scholen, bejaardentehuizen of flats? Het Hengelose bedrijf Sustainable Durable Systems (SDS) heeft, naar eigen zeggen de oplossing; 'Roofclix'.

Hoe werkt Roofclix?

Roofclix is een systeem - van witte, plastic tegels - dat het zonlicht op platte daken reflecteert. Een simpel principe dat maar liefst 80 procent van de zonnewarmte terugstuurt. Daarnaast hebben de tegels luchtkamers en staan ze op pootjes, zodat de overige zonnewarmte geventileerd wordt. 

Duizenden daken

SDS is het bedrijf van de Hengelose ingenieur Ton van Ulden. Hij bracht het systeem al enkele jaren geleden op de markt. Langzamerhand komen zijn panelen op steeds meer gebouwen, zoals het Fruytier College in Apeldoorn. Volgens van Ulden zijn er vele duizenden platte dak in Nederland die behandeld kunnen worden. 

Roofclix in Innovatie Top 100

Roofclix is nu een van de drie genomineerden in de prestigieuze, landelijke MKB innovatie Top 100. De andere genomineerde bedrijven uit Overijssel zijn Bouwman Proces Technologie uit Almelo, en softwaremaker Mochadocs uit Hengelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.