nieuws

Vergunning aanvragen in Haaksbergen kost voortaan meer tijd

Gemeentehuis in Haaksbergen
Gemeentehuis in Haaksbergen
Wie een evenement wil organiseren in Haaksbergen moet er voortaan vroeg bij zijn als het gaat om de vergunning. De gemeente past het beleid aan en neemt in sommige gevallen wel vier weken extra de tijd om een vergunning te beoordelen.Â
Een jaar geleden kreeg Haaksbergen nog een flinke tik op de vingers in de zaak rond het monstertruckdrama. De bestuursrechter bepaalde dat de gemeente nooit een vergunning had mogen verlenen voor het evenement. 
Haaksbergen had de risico's niet goed ingeschat, oordeelde de rechter. Bij het evenement vielen drie doden en tientallen gewonden toen de monstertruck het publiek inreed. 

Meer tijd

De gemeente heeft het afgelopen jaar het evenementenbeleid onder de loep genomen en besloten dat het anders moet. Voor grotere en complexere evenementen komt er meer tijd om een vergunning te beoordelen. 
Begin dit jaar kondigde de gemeente dat overigens al aan, alleen is het beleid nu ook formeel aangepast. 
Haaksbergen laat weten: "Het aanpassen van de termijnen doet recht doet aan de zwaarte en complexiteit van het betreffende evenement. Het gaat voortaan sneller waar het kan en zorgvuldiger waar het moet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.