nieuws

Zo druk was het nog nooit in zwembad Aquadrome, 3082 bezoekers nemen duik

Topdrukte in zwembad Aquadrome
Topdrukte in zwembad Aquadrome
De teller bleef uiteindelijk steken op 3082 bezoekers. Toch was dat gisteren alle reden voor het personeel van zwembad Aquadrome in Enschede om een feestje te bouwen. Zo druk was het namelijk nog nooit geweest in het zwemparadijs aan de Van Deinselaan. Â
De tropische temperaturen gisteren betekenden overuren voor de badmeesters. Meer dan drieduizend mensen doken het water in, waarbij het voor toezichthouders een extra uitdaging was om de badgasten in het gareel te houden.
Met 3082 bezoekers kon woensdag 20 juli 2016 in de boeken worden bijgeschreven als record aller tijden. Het vorige record dateerde van augustus 2015 toen 2439 bezoekers de toegangshekken van het zwembad passeerden. 
Het merendeel van de zwemmers was te vinden in het buitenbad en op de ligweiden. Maar ook het golfslagbad binnen en de wildwaterbaan vielen in de smaak bij vooral kinderen.
Het Twentebad in Hengelo en het zwembad op het Sportpark in Almelo deden ook goede zaken. Het bad in Hengelo trok 4200 bezoekers, in Almelo mochten ze zo'n 2500 toeschouwers verwelkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.