nieuws

Go Ahead Eagles legt basis voor stadion met plek voor 15.000 toeschouwers

Go Ahead Eagles heeft de termijn om geld te kunnen lenen van de gemeente Deventer verlengd tot september 2017. De eredivisieclub legt zo de basis voor het plan om volgend jaar stadion Adelaarshorst nog groter te maken.  Â
"Het makkelijkst en snelst is dat te realiseren met de vervanging van de Brinkgreverwegtribune. Daarmee maken we in een klap plek voor een paar duizend toeschouwers meer", reageert bestuurslid Hans de Vroome.

Stadion zit komend seizoen helemaal vol

Volgens De Vroome, bij GA Eagles verantwoordelijk voor de vernieuwbouw van stadion De Adelaarshorst, vormen twee zaken aanleiding om een jaar na de eerste uitbreiding al te denken aan een vervolgstap. "Komend seizoen zit het stadion met 10.000 toeschouwers al helemaal vol en dat geeft vertrouwen voor nog meer publiek in de toekomst. Dat is ook nodig om stappen te maken met de begroting. We zitten daarmee nog steeds aan de onderkant van de eredivisie. Als we zowel financieel als sportief wat willen moeten we stabieler worden."
Een andere aanleiding voor de vervanging van de derde tribune binnen twee jaar vormt een uitstaande lening bij de gemeente Deventer. Van de zes miljoen euro die Go Ahead mag lenen voor de vernieuwbouw van De Adelaarshorst heeft de club er pas 3,5 miljoen opgenomen.

Geld op de bank laten liggen levert weinig op

De Vroome: "Er staat nog 2,5 miljoen op de bank. De afspraak met de gemeente is dat geld dat binnen een bepaalde termijn niet wordt opgenomen komt te vervallen. Omdat geld op de bank door de lage rentestand weinig oplevert is de lening te duur om er langere tijd niks mee te doen. Vandaar dat het slim is om nu de basis te leggen voor een verdere uitbreiding van het stadion. We willen naar 15.000 toeschouwers toe."
Hij denkt niet dat Go Ahead Eagles een te positief beeld heeft van een groter stadion dat meer toeschouwers kan trekken. "In het verleden had Go Ahead een stadion waar zelfs 20.000 toeschouwers zaten", haalt De Vroome in herinnering. "Maar in het financiële beleid houden we rekening met doemscenario's, zoals degradatie uit de eredivisie. Ook dan moeten we jarenlang de kosten van een groter stadion kunnen blijven betalen. We zijn een conservatieve club en willen financieel gezond blijven, dus doen we geen gekke dingen."                

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.