nieuws

Brugwachters Zwolle registreren elke week een gevaarlijk incident

Brugwachters in Zwolle registreren elke week een gevaarlijk incident met verkeersdeelnemers. Als een brug open gaat om een schip door te laten, zijn er vaak automobilisten, voetgangers of fietsers die nog net even door de gesloten slagbomen glippen. "Absoluut levensgevaarlijk," stelt André Verhagen.
Verhagen is de leidinggevende van de Zwolse brugwachters. "Gemiddeld een keer per week komt er een incident voorbij waarbij we de brugbediening moeten staken," vertelt hij.

'Om de slagboom heen, of er onder door'

"Mensen gaan gewoon om de slagboom heen, eventueel onder de slagbomen door. En daardoor ontstaan situaties waardoor mensen gevaar lopen en wij de brugbediening moeten afbreken."
"De brug gaat immers open en daardoor ontstaat een gaat waar je in kunt vallen."

Brugwachters ervaren stress

De brugwachters zien de gevaarlijke situaties via de beeldschermen op hun werkplek ontstaan. "Dat kan van tijd tot tijd wel stress geven. Je moet snel schakelen, je moet zorgen dat mensen op de weg veilig door kunnen gaan," vertelt brugwachter Peter Drenth. 
"Wij zien gewoon mensen die in gevaar zijn," valt Verhagen hem bij. Hij doet een oproep aan de verkeersdeelnemers in de stad: "Blijf er voor staan. Even wachten. Dan heeft niemand er stress van."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.