Raalte verrast over nieuwe ontwikkeling COA: pas op de plaats met nieuw azc

Raalte zet de ontwikkeling van het nieuwe azc op industrieterrein Zegge VII voorlopig in de ijskast, omdat het nog onzeker is of het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) daar gebruik van gaat maken.Â

Het gemeentebestuur van Raalte is verrast door de nieuwe informatie van het COA dat er op dit moment een lagere instroom van asielzoekers is dan vooraf verwacht. "We snappen het wel, maar je verwacht dat er een structurele oplossing wordt gewerkt. Dit lijkt teveel hap-snap beleid en ook een stukje willekeur", zegt burgemeester Dadema.

Volgens de oorspronkelijke plannen moet Raalte op de Zegge VII een azc krijgen dat vijf jaar lang huisvesting biedt aan 950 mensen.Het zou in het eerste kwartaal van 2017 moeten openen. Of en hoe dat doorgaat wordt in september bekend, verwacht de gemeente.

VVD: plan azc van tafel halen 

De VVD in Raalte wil niet tot september wachten en roept het gemeentebestuur op om de plannen nu van tafel te halen.

Volgens fractievoorzitter Kreule van de oppositiepartij heeft de VVD altijd twijfels gehad bij de komst van een groot azc naar Raalte en is nu de kans om van het plan af te zien. "In het voortraject heeft het COA alles bepaald, en mocht de gemeente alleen maar ja en amen zeggen", aldus Kreule."

Hoe de andere partijen in Raalte op de nieuwe informatie reageren is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Raalte azc COA Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren