nieuws

Ruim vijftig kinderen doen mee aan Real Madrid Clinic in Buurse

Trainers, die gelieerd zijn aan de beroemde Spaanse voetbalclub Real Madrid, geven deze week voetbaltrainingen op het complex van voetbalvereniging Buurse.
Deze worden gevolgd door een groep van ruim vijftig kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar oud. In groepen worden ze getraind door Nederlandse trainers, die de Madrileense trainingsmethode hebben aangeleerd. Net als andere grote clubs heeft Real Madrid honderden van dergelijke trainingskampen voor jeugd.

Aardige voetballertjes

Hoofdtrainer Erik van Zutphen heeft al wat talentjes rond zien lopen. "Dit is natuurlijk pas de eerste dag hier in Buurse, maar er lopen wel een paar aardige voetballertjes rond. Er zijn duidelijk ook mindere spelers, maar daar gaat het helemaal niet om. Het is belangrijk dat de kinderen een mooie week hebben."
Om mee te kunnen doen moest 219 euro worden betaald. Maar daar krijgen de kinderen ook wat voor terug. Naast twintig uur veldtraining krijgen ze ook elke dag een verantwoorde lunch en hebben ze allemaal een speciale Real Madrid-uitrusting aangemeten gekregen.De vijf beste spelers maken bovendien kans op een trip naar Madrid om bij de Koninklijke zelf te trainen.

Net als Ronaldo juichen

En hoewel niet iedereen de talenten van Christiano Ronaldo of Gareth Bale heeft of ooit zal krijgen, de meesten weten al precies hoe ze net als Ronaldo moeten juichen bij een doelpunt. Tattoos waren nog niet te zien op het veld, maar het leek erop dat een enkeling de haardracht toch al had afgesteld op een mogelijke toekomst als Ronaldo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.