nieuws

Politie op zoek naar vermiste Kampenaar, vriendin vreest voor zijn leven

Erik van Lagen
Erik van Lagen
De politie is op zoek naar de 49-jarige Erik van Lagen uit Kampen. De man wordt sinds gisterochtend vermist, na een bezoek aan de apotheek. Waar hij daarna heen is gegaan, is onbekend.
Erik van Lagen is diabeet en draagt een insulinepomp. Hij heeft dringend medicatie nodig en kan agressief worden als hij een tijd geen medicijnen heeft gehad.
Opvallend is dat hij twee verschillende schoenen draagt, een zwarte aan de linkervoet en een roodbruine aan de rechtervoet. Erik van Lagen is meer dan twee meter lang.

Bezoek aan huisarts en apotheek

Zijn vriendin en haar zus zoeken in Kampen naar hem, maar ze hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Ze weten dat hij gisterochtend om 8 uur bij de huisarts is geweest. Vandaar is hij naar de apotheek aan de Ebbingestraat gefietst. "Daar maakte hij een rustige indruk", vertelt zijn vriendin. "Erik heeft gisterochtend ook nog geld gepind."
Toch zet ze vraagtekens bij de gemoedstoestand van haar vriend. "Gisteren ben ik bij hem thuis geweest. De balkondeuren stonden nog open en zijn bloedprikker lag op de tafel."

Vriendin vreest voor zijn leven

Volgens zijn vriendin is Erik een rustige, lieve en begripvolle man. "Hij is een soort labrador. Een heel aardige man die graag anderen helpt." Ze vreest dat Erik een hypo heeft gekregen en in het water terecht is gekomen. "Verschrikkelijk hier, al dat water."
Hoewel Erik nog maar iets langer dan een dag is vermist, vreest zijn vriendin voor zijn leven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.