nieuws

FC Twente ligt op koers voor indeling in categorie 2

Logo's KNVB en FC Twente voor De Grolsch Veste
Logo's KNVB en FC Twente voor De Grolsch Veste
FC Twente ligt volgens de clubleiding op koers om precies op tijd uit categorie 1 te komen, de gevarenzone van de licentie-indeling. De club uit Enschede meldde vrijdag genoeg punten te hebben gescoord bij het achtste meetmoment, die betrekking had op de begroting voor komend seizoen. Twente moet bij het volgende meetmoment, eind dit jaar, in categorie 2 worden ingedeeld om de licentie te behouden.
Als FC Twente ook bij het volgende meetmoment voldoende punten haalt, verlaat de club categorie 1. Dat is precies op tijd omdat de reglementen van de KNVB voorschrijven dat een club negen meetmomenten de tijd krijgt om categorie 1 te verlaten. 
"Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap”, zegt interim-directeur Onno Jacobs, die tot tenminste 1 oktober aanblijft om FC Twente door deze lastige, maar ook belangrijke fase richting categorie 2 te loodsen.

Plan van Aanpak

"We liggen op koers, maar blijven ons onverminderd strak aan ons Plan van Aanpak houden. FC Twente staat nog steeds onder curatele en dat betekent dat wij ons niets kunnen permitteren. Alles moet erop gericht zijn om eind dit jaar definitief de stap naar categorie 2 te zetten."
Om definitief de stap naar categorie 2 te zetten moet FC Twente op het volgende meetmoment opnieuw voldoende punten scoren.
De KNVB deelt een club  pas in categorie 2 in nadat twee keer achtereen voldoende punten zijn behaald. Het is absoluut noodzakelijk dat FC Twente ook het volgende meetmoment goed door komt. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.