nieuws

Justitie eist celstraf verdachte van mislukte beroving om gokwinst in Almelo

Verdachte mislukte beroving in Almelo staat voor de rechter
Verdachte mislukte beroving in Almelo staat voor de rechter
Voor het plegen van een mislukte beroving afgelopen voorjaar heeft justitie negen maanden celstraf geëist tegen een 27-jarige man uit Almelo.
De man wordt vervolgd voor een overval op 16 mei op een terras in Almelo. Hij zou daar een andere man hebben belaagd die net 320 euro had gewonnen op een gokkast. De Almeloër was volgens het Openbaar Ministerie uit op de winst van het slachtoffer.

'Rippen'

De officier las vandaag voor de rechtbank voor dat de verdachte zou hebben geroepen 'ik wou je al rippen, ik wil nu dat geld hebben, anders sla ik je alle tanden uit de bek.'
Volgens justitie was het motief duidelijk; de verdachte zou het geld terug willen dat hij met het gokken op de gokkast was verloren. De verdachte ontkent en zegt dat er sprake moet zijn van een persoonsverwisseling. 

Verzet tegen aanhouding

Naast de mislukte straatroof wordt de Almeloër ook verzet tegen zijn aanhouding. Bij de arrestatie op 16 mei, Tweede Pinksterdag, moesten politieagenten vier keer pepperspray gebruiken voor ze de verdachte onder controle hadden. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de strafzaak tegen de 27-jarige Almeloër. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.