nieuws

AD Haringtest: Bartjes Vis voor tweede keer op rij beste van de provincie

Bartjes Vis uit Almelo komt voor het tweede jaar op rij als beste van Overijssel uit de AD Haringtest.Â
"Een haring uit de subtop. Als grondstof bijna te goed en daardoor extreem gevoelig voor verval. Goed, maar niet meer echt zilt en romig," oordeelt de jury van de haringtest. Al met al goed voor een rapportcijfer van een 8,5 en de 28ste plek op de landelijke ranglijst. 
Bart Schreuter van Bartjes Vis is blij met de beoordeling. "Het is altijd een heel spannend moment van het jaar. Sowieso, de haringtijd. Dat is altijd druk, druk. Maar dat betekent ook veel gezelligheid in de winkel."

Uit de hele regio
Door het jury-oordeel heeft Schreuter meer vis ingekocht, hij verwacht extra drukte. "Dat hebben we vorig jaar ook meegemaakt. Toen was het wekenlang volle bak. Dat is gewoon geweldig. Ze komen uit de hele regio om je haring te proberen."

'Haringsnot'

Vishandel Gerina ter Beek uit Deventer komt er van deze provincie het slechtst van af in de AD-test. De vis van de kraam die onder meer bij winkelcentrum Keizerslanden staat wordt betiteld als 'haringsnot'. 
Volgens de jury wordt er in de viskar ongekoeld gewerkt en is de temperatuur veel te hoog. Van de 144 beoordeelde visverkopers staat Ter Beek op plek 122 met het cijfer 3. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.