PEC Zwolle niet opgewassen tegen Southampton

PEC Zwolle heeft vanavond het oefenduel met Southampton verloren. In Nieuwleusen was de Engelse club met 4-0 te sterk voor de ploeg van trainer Ron Jans. Bij rust was het al 0-3.
Na 14 minuten kwam Southampton, waar voormalig Twente-verdediger Cuco Martina in de basis stond, op voorsprong door Charlie Austin. Kort voor rust ging het ineens snel. Nathan Redmond scoorde twee keer in twee minuten en zorgde voor de 0-3 ruststand. Na rust kreeg Southampton nog een goede kans, maar was verdediger Van de Pavert alert. Aan de andere kant kreeg hij zelf een goede kans, maar schoot hard over. Het leek bij 0-3 te blijven, maar kort voor tijd benutte Pierre Højbjerg een strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.

Programma

De wedstrijd tegen Southampton was de voorlaatste in de oefencampagne van PEC voor het nieuwe seizoen. Zaterdag wordt die afgesloten tegen het Turkse Genclerbirligi in het eigen MAC3PARK stadion. Southampton speelt woensdag ook nog een oefenduel tegen FC Twente in Oldenzaal.